Blog

7 napos kihívás! Lehetséges megtanulni egy nyelvet egy hét alatt?

7 napos kihívás! Lehetséges megtanulni egy nyelvet egy hét alatt?

Bárki, aki valaha életében tanult bármilyen idegen nyelvet, azonnal rávágja erre a kérdére, hogy nem. Sőt, általában, amikor valakinek elárulom, hogy három hónap alatt tanultam meg nulláról középfokon spanyolul – anno, még évekkel ezelőtt – már ennek hallatán is elkerekednek a szemek, mondván, hogy az rettenetesen kevés idő, ahhoz, hogy az ember megtanuljon egy nyelvet tisztességesen.

7 életmentŐ tipp a hatékony nyelvtanuláshoz 

7 életmentŐ tipp a hatékony nyelvtanuláshoz 

Elgondolkoztál már valaha miért van az, hogy a legtöbb ember az érettségi után már az ajtón kilépve elfelejti az idegennyelveket, amiket a gimnáziumban tanult? Általában a limitált választási lehetőségek miatt (a legtöbb iskolában maximum egy vagy két idegennyelv közül lehet választani, ha egyáltalán van a diákoknak választási lehetõsége) a tanulók egyfajta kényszerként élik meg a nyelvtanulást.

Pár szó az otthonomról

Pár szó az otthonomról

Lassan egy éve Tenerife északi részén élek, egy városban, amit Puerto de la Cruznak („A kereszt kikötőjé”-nek) hívnak. Ez a tengerparti település, amit a helyiek csak „el Puerto”-nak („A kikötő”-nek) szoktak nevezni, az „észak-fővárosa”.

Életünk a “kedves szigeten”

Életünk a “kedves szigeten”

Most lesz a napokban kilenc hónapja, hogy meghoztam életem legjobb döntését és átköltöztem Tenerifére. Ebből ugyan három teljes hónapot bezárva töltöttem egy harmincöt négyzetméteres (gyakorlatilag) studió lakásban. Ebből pedig kettő hónapot teljesen egyedül.