3.

Országváltó Tábor Tenerifén

2023. augusztus 21-28.

Összesen 8 hely van!

Egy soha nem látott lehetőség spanyol nyelvterületre költözőknek nyelvi és mentális felkészítéssel, praktikus gyakorlati információkkal!

Spanyol nyelvterületre költöznél?

Gondoskodj magadról, mielőtt nekivágsz a világnak, hogy az új életedben ne csak sodródj az árral.

Az országváltás sokszor egy akkora falat lehet, amit nem mindenki tud segítség nélkül megemészteni.

Új hely, új nyelv, új szokások és új fajta problémák…
Egy olyan egyedülálló lehetőséget álmodtunk meg, aminek a célja pontosan az, hogy segítsen áthidalni mind a külső, mind a belső akadályokat, amik felmerülhetnek a spanyol nyelvterületre költözés során. Ismerd meg velünk a nyelvet, az ország működését testközelből és alapozd meg belső munkával ezt a hatalmas lépést, amire készülsz.

Miért éppen Tenerife?

Pár éve költöztünk a Kanári-szigetekre, mostanra már otthonunkká vált Tenerife. Szenvedélyesen szeretjük az itteni életünket és fontosnak tartjuk, hogy segítsünk, azoknak akik az országváltást fontolgatják.

Üdvözlünk az oldalunkon! 🙂

Vass Szofi és Góra Edina

A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebbre eső tartománya, ami Európától mintegy háromezer kilóméterre található. 

Közülük a legnagyobb, Tenerife, a mélykék vizeivel és zöld hegységeive az Atlanti-óceán egyik ékköve. Mind az éghajlatát, mind pedig a kultúráját tekintve a hídnak szokták nevezni Spanyolország és Latin-Amerika között. A sziget közepén magasodik a Teide vulkán, a maga lenyűgöző 3715 méterével, ami Spanyolország legmagasabb pontja. A sziget, vizei gazdag élővilágának köszönhetően, Európa egyik legjobb delfin- és bálnaészlelő helye.

Márciusban, amikor otthon még előfordul, hogy a jeges szél fütyül, a Kanári-szigeteken meg a napsütötte nyár fogad. 

Számomra ez egy óriási kaland volt, aminek teljesen a komfortzónámból kilépve vágtam neki, és bármikor újra megtenném. Fantasztikus egy hetet töltöttünk Tenerifén, csodálatos embereket ismerhettem meg, miközben felfedeztük a szigetet és még tanultunk is – és nem csak spanyolt, hanem önmagunkról, egymástól. Úgy érzem, ez a tábor nem ért véget azzal, hogy hazajöttem – ezeket a tapasztalatokat viszem tovább magammal, és tudom, hogy nagyon sok erőt fognak adni a továbbiakban is.

Sofi és Edina mindent megtett azért, hogy jól érezzük magunkat, ez a tábor minden pillanatán érződött. Edina inspirálni fog, hogy igazán kiteljesedhess, Sofival pedig egyszerűen élmény lesz spanyolul tanulni. Nagyon hálás vagyok mindenért, amit ebben az egy hétben kaptam, rengeteget jelentett és egész biztosan egy életre szóló élmény volt!

Sz. Viktória

Spanyol nyelvi felkészülés Szofival

Az 5 x 90 perces spanyol tanfolyamon gyakorlati szemszögből közelítjük meg a nyelvet. A célunk az, hogy azok is, akik korábbi ismeretek nélkül érkeznek hozzánk, olyan tudást kapjanak, amivel a való életben is boldogulnak majd.

A beszédre fektetjük a hangsúlyt, mert egy idegennyelvi környezetben létfontosságú lesz számodra, hogy megérts másokat és megértesd magad. A legtöbb nyelvi könyvvel ellentétben, a tábor munkafüzetét úgy állítottuk össze, hogy a mindennapokban – akár már a költözésed alatt – is tudj meríteni belőle. 

A kurzusból kezdőként, újrakezdőként és középhaladóként is profitálsz majd. A jelentkezésedet követő 15-20 perces ismerkedő beszélgetés során fogjuk felmérni a nyelvi szintedet is. 

Üres
Miért nem intenzív spanyol tanfolyammal készülünk?

Aki vett már részt intenzív nyelvtanfolyamon, az tudja a választ. Lehetetlen egy nyelvet egy hét alatt, de még egy hónap alatt is alaposan elsajátítani. Az intenzív tanfolyamok feszített tempója megakadályozza, hogy maradandó tudást szerezz. Mindössze inkább egy “bemutató” arról, hogy mi mindent kéne elsajátítanod.

Ennél mi sokkal fontosabbnak tartjuk a módszertant: hogy megtanuld, hogyan tudsz te magad akár egyedül is hatékonyan és gyorsan fejlődni. Illetve olyan alapokat fektetünk le, ami valóban használatra kész és a későbbiekben stabilan tudsz rá építkezni. Azt sem szerettük volna, ha a “hasznos” a “kellemes” rovására megy. A helyismeret és a belehelyezkedés az itteni kultúrába épp olyan fontos az országváltásod szempontjából, mint a stabil nyelvtudás.

Bemutatkozás

A legtöbben már ismertek a Facebook-ról vagy a YouTube-ról, de annak, aki még nem találkozott velem a közösségi médián, most bemutatkoznék. Az ELTE-n végeztem ukrán és spanyol szakon és miután megszereztem a diplomámat, azonnal ki is költöztem Spanyolországba. Négy éve élek a Kanári-szigeteken és több mint hét éve tanítom a spanyol nyelvet. Másfél évvel ezelőtt kezdtem el az anyanyelv elsajátítását mintázó nyelvtanulási módszereken dolgozni. Én leszek a spanyoltanárod és az egyik házigazda ebben a hét napban. 
Nagyon sokan úgy indulnak neki az országváltásnak, hogy egyáltalán nem ismerik az országot, amit új hazájuknak választottak és még alapszinten sem beszélik a nyelvet. Rengeteg pénzt és bosszúságot spórolhatsz meg azzal, ha már egy alapszintű nyelvismerettel vágsz bele a költözésbe. Ezt a mindennapi életben használható nyelvtudást viszont a legtöbb nyelvkönyvből csak hosszú hónapok és évek alatt tudod elsajátítani. A célom ebben a hét napban, hogy felkészítselek az élethelyzetekre, amikkel itt kint találkozhatsz, illetve stabil alapokat építsünk együtt a nyelvből.

Mentális felkészülés Edinával

HOGY SIKERÜL-E OTTHONRA TALÁLNOD EGY IDEGEN ORSZÁGBAN, AZ MÚLIK A GYAKORLATIAS LÉPÉSEK ISMERETÉN, DE UGYANANNYIRA AZON IS, MENNYIRE VAGY FELKÉSZÜLT ÉS NYITOTT A VÁLTOZÁSRA.

Góra Edina vagyok, az Irány Spanyolország! Felkészülés az országváltásra c. könyv szerzője. A tábor során én leszek a segítségedre abban, hogy megszerezd a számodra szükséges, kiköltözéssel kapcsolatos gyakorlati infókat és emellett lelkileg is felkészülten vágj bele az országváltásba.

Sokan magabiztosan indulnak neki a költözésnek és mégis pár hónap vagy év után csalódottan, keserű érzésekkel térnek vissza a startvonalhoz. Mi választja el a belesimulást egy új kultúrába, a meghiúsult próbálkozástól, a kidobott pénztől és elpocsékolt időtől? Az esetek nagy százalékában nem a költözés “gyakorlati” oldala, hanem a beilleszkedés folyamatának tudatosítása, az alapos önismeret, a lelki állóképesség fejlesztése és az erős motiváció. Mindezekről szó lesz a táborban.

Üres
A felkészülésről

A tábor felkészülést segítő része oly módon lett összeállítva, hogy az első részben csak könnyed beszélgetés formájában érintjük a  beilleszkedéssel kapcsolatos témákat, valamint átbeszéljük a kiköltözéssel járó gyakorlati témákat (ingatlanbérlés, adásvétel, bankszámlanyitás, NIE szám kiváltás, stb.)

A második rész lesz lesz a mélyebb munka, ami egyrészt az önismeret mélyítésére irányul az országváltás tükrében, másfelől a felszín alatt rejlő tudattalan életmintákat is érinteni fogjuk (motiváció, gátló hitrendszer). Eszközök terén dolgozni fogunk vizualizációs és légzésre épülő gyakorlatokkal, kártyákkal, a coaching és a rendszerszemlélet változatos eszköztárával. Mindez nem kötelező, csupán egy lehetőség a felkészülésre, azok számára, akik nyitottak.

Bemutatkozás

2001 óta gyakorlom a csikungot, 2004 óta dolgozom hangterápiás eszközökkel, 2008 óta vezetek családállítás csoportokat és tartok egyéni konzultációkat a hozzám fordulóknak. Közel 4 éve költöztem ki Tenerifére és itt ismerkedtünk meg Szofival. A tábor alatt abban támogatlak, hogy az országváltáshoz kapcsolódó életszakaszodba minél felkészültebben érkezz meg lelkileg és mentálisan egyaránt.

Az országváltás hatalmas lépés, amely rengeteg külső-belső változást indít el. Egy új kultúrába való átlépéssel nem csupán az élethelyzetünk változik, hanem átalakulnak emberi kapcsolataink és az identitásunk is átalakul. A felkészülésben és a kiköltözés utáni első időszakban (kb. másfél év) természetes a zavarodottság, a félelem, a felszabadult öröm, az időnkénti bosszúság és a rácsodálkozás mindenféle keveredése. A tábor alatt abban leszek a segítségedre, hogy tudatosan készülhess fel a rád váró folyamatos változásra, amelynek lesznek könnyebb és nehezebb szakaszai.

Mit tartalmaz a program?

Szállás Puerto de la Cruzban, a parthoz és a központhoz közel a Hotel Don Manolito-ban, 2 ágyas szobákban,
napi kétszeri svédasztalos étkezés,
valamint:

Spanyol nyelvi fejlesztés

A napi 2 spanyol óra keretében száz százalékban a gyakorlati nyelvtudásra fektetjük majd a hangsúlyt. A kifejezetten Spanyolországban élő magyaroknak szánt munkafüzettel felkészítelek olyan élethelyzetekre, amikkel az “új hazádba” érkezve egészen biztosan szembe kerülsz majd.

Mentális felkészülés alapjai

Közös beszélgetések formájában szó lesz az országváltással kapcsolatos motiváció jelentőségéről, a beilleszkedés folyamatáról, a kultúrsokkról, az országváltással megváltozó emberi kapcsolatokról és a személyiségedre váró nagyobb változássokról.

BUSZOS KIRÁNDULÁS IDEGENVEZETÉSSEL

Egész napos buszos kirándulás a szigeten, ahol szétnézhetsz a Teide holdbéli tájain, beleszippanthatsz a levegőbe a mágikus Masca gyönyörű tájain és a sziget északi részének két ikonikus városkájába is ellátogathatsz.

Szórakozás és helyismeret

A délutánok szabad óráiban lehetőség lesz egyénileg megismerkedni a szigettel. Fürödni az óceánban, átadni magad az örök nyüzsgésnek Puerto de la Cruzban vagy ellátogatni a sziget más pontjaira is. Mi egy részletes útikalauzzal segítjük a “felfedező útjaid” zökkenőmentességét.

Gyakorlati ismeretek

Megismerheted a kultúrát és az ország működését, hogy később ne érjenek meglepetések. Beszélünk a bürokráciai folyamatokról, amiken keresztül kell majd menned. Beszélünk az ingatlanadásvétel folyamatáról, a NIE kiváltásáról, az albérletszerzés sajátosságairól és sok másról is!

Mélyebb önismeret az országváltás tükrében

A tábornak ez a része szabadon választható, ha van rá igény. Ezekben a 45-60 perces blokkokban a coaching, a rendszerszemléletű megközelítés változatos eszköztárával dolgozunk kizárólag azokkal, akik erre nyitottak. Ha élsz ezzel a lehetőséggel, mélységi munkára számíthatsz!

HAJÓZÁS ÉS DELFINLES

Maradandó, örömteli élmény a 3 órás hajóút, amelyen delfineket és bálnákat nézünk együtt a sziget dél-nyugati részén. Végighajózunk Los Gigantes partjainál és fürödhetünk egy csendes öbölben az óceánban. 

Képek a szállásról

Hotel Don manolito
Puerto de la Cruz

Sok-sok élmény és olykor mélyebbre ásás, mert mindegy is, mik az ember motivációi, ha a lelkére “nem ad”, felesleges útra kelnie… És ezzel együtt, nyilván, a spanyol, ami varázslatos, a maga furcsaságaival együtt, a tábor pedig teret adott nemcsak tanulni, hanem igazán megszeretni is ezt a nyelvet. Mert a nyelvben benne van a lelkület, az, amiben olyan nagyon mások ők, és amiért az ember vonzódik “kifelé”, feléjük.

Hogy mit adott a tábor?

Mélyebb önismeretet, élményeket, erőt, barátokat, szórakozást, kirándulást, megismerést, kalandot, tapasztalást, valamit, ami sehogy máshogy nem érhető el, valamit, ami csak nagyon keveseknek jut az életben. Valamit, amit nehéz szavakba önteni, mert csupa érzés, csupa mágia lakozik benne. Azt hiszem, a legjobb megfogalmazás talán az rá, hogy lehetőséget adott szembenézni önmagunkkal a kiköltözés kapcsán, megélni a saját spanyol részeinket, kinyílni a világra, és megszólalni bátran spanyolul.

J. Virág

Rengeteg inspirációt kaptam ettől a helytől! Szebbnél- szebb, ámulatba ejtő helyeken volt részem járni ( néha még a könnyem is kicsordult ) és fantasztikus emberekkel voltam körülvéve. Nagyon hasznosnak találtam a programokat, a nyelvórákat és az önismereti beszélgetéseket. Érdekes és motiváló volt hallani mások látásmódját az országváltással kapcsolatban és úgy érzem a bennem rejlő kérdésekre is sikerült választ kapnom ebben az egy hétben.

Nagyon boldogan tekintek vissza a tábor minden percére; többek közt a Teide-túrára, a hajókirándulásra Los Gigantesnél, a közös nevetésekre, beszélgetésekre és bárcsak, bárcsak tovább tartott volna, mert úgy érzem nem volt elég!!

Cs. Noémi

 Ami benne van az árban:

Amiről neked kell gondoskodni:

 

(Az árak forintban is fizethetőek,
a mindenkori középárfolyam szerint váltva.)

Regisztráció a Táborba

Ne maradj le, csak 8 helyünk van!

Nyilatkozat

6 + 2 =

TELEFON

+34 624 32 58 29

EMAIL

sofiavass07@gmail.com