16+ órás online felkészülés

Költözés Spanyolországba Webinar

2023. július 1-2. és 8-9.

Összesen 10 hely van!

Felkészülési lehetőség spanyol nyelvterületre költözőknek nyelvi és mentális felkészítéssel, praktikus gyakorlati információkkal, kis csoportban!

Spanyol nyelvterületre költöznél?

Országváltó táborunk tematikáját most elérheted
webinar formájában is, az otthonod kényelmében,
kedvező áron.

Az országváltás sokszor egy akkora falat lehet, amit nem mindenki tud segítség nélkül megemészteni.

Új hely, új nyelv, új szokások és új fajta problémák…
Egy olyan egyedülálló lehetőséget álmodtunk meg, aminek a célja pontosan az, hogy segítsen áthidalni mind a külső, mind a belső akadályokat, amik felmerülhetnek a spanyol nyelvterületre költözés során. Ismerd meg velünk a nyelvet, az ország működését testközelből és alapozd meg belső munkával ezt a hatalmas lépést, amire készülsz.

Spanyol nyelvi felkészülés Szofival

A 4 x 90 perces spanyol tanfolyamon gyakorlati szemszögből közelítjük meg a nyelvet. A célunk az, hogy azok is, akik korábbi ismeretek nélkül érkeznek hozzánk, olyan tudást kapjanak, amivel a való életben is boldogulnak majd.

A beszédre fektetjük a hangsúlyt, mert egy idegennyelvi környezetben létfontosságú lesz számodra, hogy megérts másokat és megértesd magad. A legtöbb nyelvi könyvvel ellentétben, a tábor munkafüzetét úgy állítottuk össze, hogy a mindennapokban – akár már a költözésed alatt – is tudj meríteni belőle. 

A kurzusból kezdőként, újrakezdőként és középhaladóként is profitálsz majd. A jelentkezésedet követő 15-20 perces ismerkedő beszélgetés során fogjuk felmérni a nyelvi szintedet is. 

Üres
Miért nem intenzív spanyol tanfolyammal készülünk?

Aki vett már részt intenzív nyelvtanfolyamon, az tudja a választ. Lehetetlen egy nyelvet egy hét alatt, de még egy hónap alatt is alaposan elsajátítani. Az intenzív tanfolyamok feszített tempója megakadályozza, hogy maradandó tudást szerezz. Mindössze inkább egy “bemutató” arról, hogy mi mindent kéne elsajátítanod.

Ennél mi sokkal fontosabbnak tartjuk a módszertant: hogy megtanuld, hogyan tudsz te magad akár egyedül is hatékonyan és gyorsan fejlődni. Illetve olyan alapokat fektetünk le, ami valóban használatra kész és a későbbiekben stabilan tudsz rá építkezni. Azt sem szerettük volna, ha a “hasznos” a “kellemes” rovására megy. A helyismeret és a belehelyezkedés az itteni kultúrába épp olyan fontos az országváltásod szempontjából, mint a stabil nyelvtudás.

Bemutatkozás

A legtöbben már ismertek a Facebook-ról vagy a YouTube-ról, de annak, aki még nem találkozott velem a közösségi médián, most bemutatkoznék. Az ELTE-n végeztem ukrán és spanyol szakon és miután megszereztem a diplomámat, azonnal ki is költöztem Spanyolországba. Négy éve élek a Kanári-szigeteken és több mint hét éve tanítom a spanyol nyelvet. Másfél évvel ezelőtt kezdtem el az anyanyelv elsajátítását mintázó nyelvtanulási módszereken dolgozni. Én leszek a spanyoltanárod és az egyik házigazda ebben a hét napban. 
Nagyon sokan úgy indulnak neki az országváltásnak, hogy egyáltalán nem ismerik az országot, amit új hazájuknak választottak és még alapszinten sem beszélik a nyelvet. Rengeteg pénzt és bosszúságot spórolhatsz meg azzal, ha már egy alapszintű nyelvismerettel vágsz bele a költözésbe. Ezt a mindennapi életben használható nyelvtudást viszont a legtöbb nyelvkönyvből csak hosszú hónapok és évek alatt tudod elsajátítani. A célom ebben a hét napban, hogy felkészítselek az élethelyzetekre, amikkel itt kint találkozhatsz, illetve stabil alapokat építsünk együtt a nyelvből.

Gyakorlati tudnivalók és mentális felkészülés Edinával

hogy sikerül-e otthonra találnod egy idegen országban, az múlik a gyakorlatias lépések ismeretén, de ugyanannyira azon is, mennyire vagy felkészült és nyitott a változásra.

Góra Edina vagyok, az Irány Spanyolország! Felkészülés az országváltásra c. könyv szerzője. A webinar során én leszek a segítségedre abban, hogy megszerezd a számodra szükséges, kiköltözéssel kapcsolatos gyakorlati infókat és emellett lelkileg is felkészülten vágj bele az országváltásba.

Sokan magabiztosan indulnak neki a költözésnek és mégis pár hónap vagy év után csalódottan, keserű érzésekkel térnek vissza a startvonalhoz. Mi választja el a belesimulást egy új kultúrába, a meghiúsult próbálkozástól, a kidobott pénztől és elpocsékolt időtől? Az esetek nagy százalékában nem a költözés “gyakorlati” oldala, hanem a beilleszkedés folyamatának tudatosítása, az alapos önismeret, a lelki állóképesség fejlesztése és az erős motiváció. Mindezekről szó lesz a webináron.

Üres
a felkészülésről

A webinar felkészülést segítő része oly módon lett összeállítva, hogy az első részben csak könnyed beszélgetés formájában érintjük a  beilleszkedéssel kapcsolatos témákat, valamint átbeszéljük a kiköltözéssel járó gyakorlati témákat (ingatlanbérlés, adásvétel, bankszámlanyitás, NIE szám kiváltás, iskoláztatás, stb.) A webináron lesz módod kérdezni, átbeszélni az egyedi helyzetedből adódó fontos információkat is.

A második rész lesz lesz a mélyebb munka, ami egyrészt az önismeret mélyítésére irányul az országváltás tükrében, másfelől a felszín alatt rejlő tudattalan életmintákat is érinteni fogjuk (motiváció, gátló hitrendszer). Eszközök terén dolgozni fogunk vizualizációs és légzésre épülő gyakorlatokkal,  a coaching és a rendszerszemlélet változatos eszköztárával. 

Bemutatkozás
 

2001 óta gyakorlom a csikungot, 2004 óta dolgozom hangterápiás eszközökkel, 2008 óta vezetek családállítás csoportokat és tartok egyéni konzultációkat a hozzám fordulóknak. 4 éve költöztem ki Tenerifére és itt ismerkedtünk meg Szofival. A webinar alatt abban támogatlak, hogy  minél felkészültebben vághass bele az országváltástba, gyakorlati információk és önismeret terén egyaránt.

Az országváltás hatalmas lépés, amely rengeteg külső-belső változást indít el. Egy új kultúrába való átlépéssel nem csupán az élethelyzetünk változik, hanem átalakulnak emberi kapcsolataink és az identitásunk is átalakul. A felkészülésben és a kiköltözés utáni első időszakban (kb. másfél év) természetes a zavarodottság, a félelem, a felszabadult öröm, az időnkénti bosszúság és a rácsodálkozás mindenféle keveredése. A webinar alatt abban leszek a segítségedre, hogy tudatosan készülhess fel a rád váró folyamatos változásra, amelynek lesznek könnyebb és nehezebb szakaszai.

Mit tartalmaz a program?

Spanyol nyelvi fejlesztés

A napi 4×2 spanyol óra keretében száz százalékban a gyakorlati nyelvtudásra fektetjük majd a hangsúlyt. A kifejezetten Spanyolországban élő magyaroknak szánt munkafüzettel felkészítelek olyan élethelyzetekre, amikkel az “új hazádba” érkezve egészen biztosan szembe kerülsz majd.

Mentális felkészülés alapjai

Közös beszélgetések formájában szó lesz az országváltással kapcsolatos motiváció jelentőségéről, a beilleszkedés folyamatáról, a kultúrsokkról, az országváltással megváltozó emberi kapcsolatokról és a személyiségedre váró nagyobb változássokról.

Gyakorlati ismeretek

Megismerheted a kultúrát és az ország működését, hogy később ne érjenek meglepetések. Beszélünk a bürokráciai folyamatokról, amiken keresztül kell majd menned. Beszélünk az ingatlanadásvétel folyamatáról, a NIE kiváltásáról, az albérletszerzés sajátosságairól és sok másról is!

Mélyebb önismeret az országváltás tükrében

Ezekben a 90 perces blokkokban a coaching, a rendszerszemléletű megközelítés változatos eszköztárával dolgozunk kis csoportban, ha nyitott vagy minderre. Ha élsz ezzel a lehetőséggel, mélységi munkára számíthatsz!

Részvételi díj:

190,00 

 Ami benne van az árban:

A webinar menete:

 

Részvételi díj:

190,00